29. mai 2012

Siste innspurt...

Siste uke er igang! Treningen har hittil gått ganske så bra, og jeg må innrømme at jeg merker STOR forskjell fra første treningsdag i april og frem til nå! Første økt denne uken hadde en ganske grei oppskrift; "Gjør en aktivitet du liker i 45 minutter", enkelt og greit. Jeg kan vel ikke skryte på emg helt at jeg "liker" å løpe, men i og med at jeg leker med tanke om å løpe halv-maraton i september, ble dette løsingen.

Jeg dro rett fra jobb opp til Sognsvann, og løp en runde på ca 8 km rundtomkring i skogen. Totalttid; 47min 02 sek. Ganske fornøyd! Nå er det bare 2 økter igjen av treningsprogrammet mitt, og i morgen står intervaller på programmet, vi snakkes:-)


Sognsvann er et supert sted å trene, anbefales!

23. mai 2012

Summer in the city!

I dag var det full sommer i hovedstaden:-) 26 deilige grader ute, og svært lite fristende å løpe innendørs på tredemølle.... Dermed ble det nok en gang en tur rundt Frognerparken, med innlagte intervaller på 4 x 1 min max intensistet. Var ganske sliten i beina etter en lang dag på jobb, så det ble lite spasertur hjem fra parken i stedet for jogging...ja, ja, jeg kom meg ihvertfall ut i dag!

Kos dere i solskinnet!

21. mai 2012

Uke 6

I dag startet nest siste uke av treningsprogrammet mitt. Dette har gått fort! Jeg har vært litt sliten etter langturen i går, noe som satte sitt preg på dagens økt. På menyen i dag stod 4 x 4 intervaller. I dag ble det i stedet 4 x 2 min intervaller, da kroppen var litt tung....vel, vel...bedre en ikke no´? I tillegg ble det litt styrke av mage, og rygg.  Ny runde med intervaller på onsdag:-)


20. mai 2012

Søndagstur i Nordmarka

Yes!!! I dag klarte jeg det!!! La ut på langtur  i formiddag sammen med min kjære. Start var Sognsvann, videre mot Hammern, Nordseter og videre til Ullevålsæter. Derifra lysløypa ned til Sognsvann igjen. Jeg hadde ikke GPS på meg, men i følge skiltingen i marka er turen ca 13-14km. Bortsett fra en lang og bratt bakke på 1 km, klarte jeg å løpe hele veien. Jeg er kjempestolt!! Nå venter sushi og solskinn på Aker Brygge. Ha en strålende søndag:-)


19. mai 2012

Bøy og tøy

For å bote for manglende evne til gjennomføring tidligere denne uken, bestemte jeg meg for å legge inn en økt i dag også. Jeg hadde meldt meg på en time på Elixia som er en slags kombinasjon av yoga, capoeria og pilates. Det heter Uniao-flow, og er en fin blanding av styrke og tøying. Liker det at timen holder en intensitet som gjør at man blir ganske så svett:-) Som oppvarming jogget jeg hjemmefra til treningssenteret, ca 2 km. Etter endt time tuslet jeg hjemover i solskinnet, klar til å nyte resten av helgen!

God helg:-)

Ikke helt slikt det så ut i dag...

18. mai 2012

Langfredag...

Ok, denne uken har ikke gått helt som planlagt. Meningen var at jeg denne uken skulle ta 2 økter med langtur på ca 45min, og avslutte med en intervalløkt i dag. Uken startet jo ikke helt som planlagt, men jeg kjørte intervallene mandagen og hadde planlagt langtur onsdag og i dag.

Onsdagen satset jeg friskt og la ut fra Sognsvann med mål å løpe tul Ullevålssæter og tilbake. Det gikk fint de første 2 km, og så smalt det.... Endte opp i skogkanten med magekramper, og etter 30 min var det bare å vende snuten hjemover.

I dag ble langturen byttet ut med rundtur rundt Frognerparken, noe som tar snaue 30 min. Ikke fult langt nok i følge treningsprogrammet, men etter en lang og hard arbeidsuke var det alt jeg fikk til i dag. Ja, ja....nytt forsøk i morgen!

14. mai 2012

Uke 5, "Langtur"

Wow, nå er det allerede uke 5 i treningsprogrammet! Dette går jo så det suser:-) I dag ble det trening på vei hjem fra jobb. Forsov meg i morges, så det var såvidt jeg husket å ta med treningsbaggen... Da jeg endelig satt i garderoben før trening, kom jeg på at jeg ikke husket hva programmet bestod av i dag... Slo opp på http://cergntnu.wordpress.com/ og fant ut at denne uken var " Langtur-uken"! OOOPPS...

Vel, vel....trening ble det nå uansett, selv og det ikke fristet med langtur på tredemølle innendørs mens solen skinner ute. Dermed har jeg gjort en liten omrkkering i timeplanen, og kjørte i vei med fredagens programm i dag. Det så slikt ut:

  • 10 min oppvarming, jogg
  • 4 x 1 min intervall,  max intensitet
  • 5 min rolig jogg
Deretter trente jeg litt styrke av core musklatur (mage og rygg)
  • 50 sit-ups
  • 20 side sit-ups
  • 2 x 20 rygghev
  • 2 x 1 min planke
Vi snakkes!

12. mai 2012

Slutt uke 4

Etter en slitson uke i militæret, ble det ikke trening i går....litt fleksibilitet må vel være lov? tenkte jeg skulle være ekstra flink i dag, og løpe til trening! Avstanden er ca 2,5 km, og fint som oppvarming.  På treniningssenteret ble det intervaller. Oppsettet så slik ut i dag:
  • 4 min løping middels-høy intensitet
  • 2 min rolig gange
  • 1 min løping høy intensitet 
  • 1 min rolig gange 
  • 1 min løping maks intensitet 
  • 1 min rolig gange
 Denne sekvensen ble gjentatt to ganger. Deretter var det hjemover, rolig jogg. Føler at jeg nå kan ta helg med god samvittighet!

9. mai 2012

G.I Jane?

Dag 3. på Sessvollmoen, og i dag ble det dessverre ingen trening. Derimot var jeg flink i går, og la inn en 4 x 4 økt! Har funnet ut at det i grunn ikke er så veldig mye annet å finne på, bortsett fra å trene, når man er innkvatert på en stor militærleir uti skogen...Begynner å ane at jeg fort kunne finne soldatlivet litt vel monotont. Dessuten går vekkerklokken i leiren hver morgen kl 06...litt vel tildlig synes jeg. Hmmmm, har tydeligvis ikke det som trengs for å bli en ekte G.I Jane!


7. mai 2012

Caro i militæret

Jepp, det er aldri for sent... Denne uken er jeg innrullert i militærtet på Sessvollmoen leir. Anledningene er kurs, og jeg storkoser meg. Litt pussig å vandre rundt i grønn uniform, men ikke helt krise heller... Uansett, jeg holder ord og skal gjennomføre treningsprogrammet mitt! Må innrømme at jeg tillot meg å improvisere i dag, da internett tilgangen var dårlig og jeg ikke helt husket hva som stod på programmet i dag. Dermed ble treningen i dag 3 km jogg i skogsløype rundt leiren. Det er fantastiske løpemuligheter i skogen her ( noe uvant for meg som er omgott av asfalt til daglig). De har flott oppmerkede løyper på 3,- 5- og og 8 km. Kanskje jeg får til 8 km ila uken???!

Vi snakkes!



4. mai 2012

Klar for helg!

Da er uke 3 omme, og jeg må innrømme at det var ganske så tungt å motivere seg til å trene i dag. En lang natt på jobb lå bak meg, og batteriene var tomme.... Jeg hadde " heldigvis" en del ærend jeg bare måtte gjøre i kveld, så løsningen ble handling på CC-Vest iført treningstøy. Dermed kunne jeg gå rett over gaten fra senteret til Elixia for å trene. Må innrømme at jeg følte meg VELDIG flink etterpå:-)

Dagens økt var kort;

  • 10 min oppvarming, lett jogg
  •  4 x 1 min intervall ( i dag klarte jeg 15 km/t!!!)
  • 5 min rolig jogg
  • deretter styrketrening med utfall, spensthopp og push-ups
Da er det klart for helg! Vi snakkes:-)


1. mai 2012

Kom mai du sjønne milde!

For en dag!! I dag er det 1. mai, og sommeren har meldt sin ankomst til Oslo. Strålende sol fra skyfri himmel, 16 grader og yrende folkeliv i Frognerparken. DEILIG!!!  I dag ble det intervalltrening sammen med min kjære. Programmet så slik ut;

  • 10 min oppvarmin, rolig jogg
  • 1 x 1 min intervaller, høy intensitet
  • 5 min rolig jogg som avslutning


Etter dette havnet vi i solveggen hos noen venner på vei hjem, så styrkeøvelsene må tas senere..... Nå venter iskald rosèvin og sushi, Yummy:-)