10. september 2012

Let´s GO!!!!

Wow!! Nå føler jeg meg superflink!!! Har nettopp kommet hjem i fra Back 2 Basic ( Bootcamp-aktig sirkeltrening, syyyyykt slitsomt) som jeg ikke har vært på på nærmere 2 år. Hurra! Denne timen er så slitsom og tøff, at man kan ikke annet enn å føle seg som en helt(inne) etter å ha gjennomført. For de som trener på Elixia og har muligheten til å ta turen innom Colusseum på mandager, så anbefales denne timen på det varmeste.

Og ikke nok med det.... I går dro min kjære og jeg til Tryvann og Wyller-løypa for å teste bakken. Kan vel egentlig ikke påstå at det gikk særlig imponerende for seg, men jeg kom i hvertfall til tops på et vis....God trening ihvertfall. Må ærlig innrømme at jeg er redd for at jeg har tatt meg vann over hodet hva gjelder å faktisk delta på dette MOTbakke løpet, men mer om det en annen gang...

Nå venter to lange dager med jobbing til sent på kveld/natt, så det blir ikke mulighet til å trene for torsdagen. Kanskje intervaller....? Jeg får se. Nå skal jeg kose meg emd en deilig kopp te før jeg tar kvelden. God natt!

Ikke helt slik det så ut i dag....men det føltes litt slik alikevel!

5. september 2012

Ikke helt som planlagt....

Hmmm.....august så lenge ut til å bli en lovende oppkjøring til motbakke løpet i slutten av september. Det var helt frem til jeg oppdaget en deadline for innlevering av abstract til et stort møte i forbindelse med jobben. Som vanlig var jeg litt sent ute ( må huske dette til nyttårs forsettene), og det hele endte med et ordentlig skippertak den siste halvannen ukene. Med andre ord, INGEN TRENING PÅ MEG!

Men, nå har jeg påny brettet opp ermene, tatt på meg jobbeskoen og satt igang:-) Det hyggelige med en treningspause, er at alt kjennes så greit ut første trening etter pausen. Slik var det ihvertfall for meg i dag. Jeg løp intervaller etter jobb, og følte at jeg kunne løpe så lenge og fort som bare det! Ganske så fin følelse. I morgen håper jeg å få til en styrkeøkt, og i helgen tror jeg kanskje jeg skal prøve en liten test i Wyllerløypa.....Skummelt!

20. august 2012

Klar for høsten

I dag våknet jeg til øse, pøse regn....ingen tvil om at høsten er kommet. Etter en drøy måned med feriemodus, og relativ slapp holdning til å oppdatere bloggen, er jeg nå klar for høsten! Om en måned er det "Oslos Bratteste", og det er på tide å komme igang med hardtreningen. Jeg har klart å holde formen relativt godt ved like i sommer med regelmessig trening, men jeg har ikke utfordrete meg selv eller forsøkt å bedre formen. Nå er det på tide å bedre formen og forhåpentligvis klare å gjennomføre bakkeløpet om 1 mnd...

Skal på nattevakt i dag, så uken startet relativt rolig. Det ble en kort tur innom Elixia med oppvarming på tredemølle og deretter 30min styketrening med Michael. Styrketrening er noe jeg sjeldent er særlig flink til å gjøre selv, ihvertfall når det gjelder å tøye grensene og ta de ekstre repitisjonenne som virkelig brenner. Da hjelper det å ha en skummel, mørk mann som roper til deg med "befalsstemme"... man tør ikke annet enn å gjennomføre!

Håper å få til 2 intervalløkter og en langtur i løpet av uken. da burde jeg være godt igang?!

3. august 2012

Sommertrening

Da var årets sommerferie over for denne gang.... Min kjære og jeg har hatt 2 deilige uker i sør-Italia. Varmt og godt:-) For føste gang var kofferten også fylt med joggesko og treningstøy, i håp om å legge inn en økt eller to i løpet av turen. Og trening ble det! Faktisk ble det rom for en liten økt nesten hver dag. Temperaturen tillot ikke de helt store utfordringene, men stort sett fikk jeg løpt 30 min hver dag med litt spensthopp og core-trening. Veldig fornøyd med det!

Etter hjemkomsten mandag har jeg fått plass til 2 ettermiddagsrunder rundt Frognerparken. Dette har liksom blitt min faste runde når det mangler fantasi eller stor motivasjon til å finne på noe annet...  Nå må jeg snart begynne å legge om treningen til "Oslos bratteste"... det betyr lengre løpeturer, mer benstyrke og mye oppoverbakke....hufff, hva har jeg begitt meg ut på?!

13. juli 2012

Nordlandsidyll

Har startet ferien min i Bodø denne sommeren for å besøke bestsemor og bestefar. For en gangs skyld pakket jeg treningstøy, og fikk til 2 gode treningsøkter de 4 dagene jeg var der oppe. Mamma viste meg en super løype i Bodømarka, med fantastisk utsikt på veien. Løypa var ca 5 km lang, sånn akkurat passe i ferien:-)


7. juli 2012

Sommerferie!!

Vel, det har vært litt slapt på "bloggfronten" i det siste, men det betyr ikke at jeg har vært slapp med treningen!! Jeg har vært på søk etter nye mål ettersom jeg er ferdig med 7-ukers programmet mitt. Jeg fikk en utfordring  fra ei venninne, og har nå meldt meg på Oslos bratteste:-) Det er mosjonsløp opp Tryvannbakken....Så her er det bare å sette iamg med treningen. Jeg planlegger en del intervalltrening i sommer, og et par test-løp opp Tryvannsbakken i august/september.

I dag er første dag av sommerferien min, og jeg skal for en gangs skyld prøve å trene selv om jeg har feie. Begynte like så godt i dag, og kom nettopp hjem fra en økt på Elixia med intervaller og styrke. Fin start! I kveld blir det deilig sjømat på "Solsiden" sammen med gode venner:-) Ønsker alle en GOD SOMMER!!

17. juni 2012

Søndagstur

Etter noen dager uten trening var det i dag klart for en lang søndagstur i Nordmarka sammen med min kjære. Jeg har fått anbefalt en løype av en tidligere kulling av meg, og i dag skulle den prøves! Vi startet på Sognsvann, løp vestsiden oppover mot Tryvann og Sjennungstua og nedover mot Ullevålseter. Derifra løp vi ned igjen til Sognsvann. Må ærlig innrømme at jeg ikke klarte å løpe oppover alle bakkene, og måtte gå de bratteste partiene, men pytt, pytt... Det var en super tur, og deilig å komme seg ut etter en lang uke med kurs og jobb:-) kanksje jeg klarer å løpe hele løypen i løpet av sommeren?!

Ullevålseter

9. juni 2012

Avspaserings-fredag

Ette mye jobbing de siste ukene, hade jeg endelig en avspaseringsdag i dag!!! Mye av dagen gikk med til å lese fagliteratur og forberede meg til kurs neste uke, men i ettermiddag klarte jeg å komme meg ut i Nordmarka og ta med den deilig joggetur rundt Sognsvann. Jeg valgte løyen som går på "utsiden" rundt vannet, og ikke joggeløypen rett ved vannet. Været var deilig og turen  ble en kjærkommen avveksling fra lærebøkene! Tenkte jeg skulle prøve å få meg en tur ut i skogen igjen på søndag, vi får se hva helgen bringer....

Bilde av løypen jeg løp i dag:-)

6. juni 2012

Snipp, snapp, snute.....hva nå?

Da er mitt 7- ukers treningsprogram gjennomført! Hurra for meg:-) Gjennomføringen har egentlig gått relativt smertefritt i forhold til hva jeg fryktet på forhånd... Oppsumert så har jeg i løpet av de siste 7 ukene oppnådd følgende:

  • bedre kondisjon
  • trening har blitt en del av hverdagsrutinen min, og er ikke lengre et ork og mas
  • litt uventet har døgnrytmen min blitt mer "normal", og jeg er flinkerer til å komme meg i seng vel vitende om at morgendagen både inneholde jobb, trening +++
Jeg føler at målene min om bedre helse er oppnådd!

Men, hva nå? Jeg har ikke skrevet på bloggen på noen dager, i og med at jeg nå egentlig var ferdig med treningsprogrammet. Jeg har et håp om å delta på halvmaraton i septemer  her i Oslo, og prøver nå å finne et treningsopplegg som vil hjelpe meg å nå det målet. Hvis noen har gode tips, er det bare å komme med dem!! I mellomtiden kommer jeg nok til å bruke mye at det samme opplegget som jeg allerede har prøvd i ukene fremover. Liker det at de fleste treningsøktene var konsentrert på en ting, og ikke tok altfor lang tid å gjennomføre.

Etter noen dagers treningspause, startet jeg opp igjen i dag med en liten løpetur rundt FRognerparken. Dette har liksom blitt en av mine faste løyper de siste ukene. Var litt "tung" i bena, men ellers fungerte det greit. Skal prøve å legge inne en lite intervalløkt i morgen etter jobb, for å se om bena fungerer litt bedre da. Ha en fortsatt strålende dag, jeg må skynde meg på jobb!

29. mai 2012

Siste innspurt...

Siste uke er igang! Treningen har hittil gått ganske så bra, og jeg må innrømme at jeg merker STOR forskjell fra første treningsdag i april og frem til nå! Første økt denne uken hadde en ganske grei oppskrift; "Gjør en aktivitet du liker i 45 minutter", enkelt og greit. Jeg kan vel ikke skryte på emg helt at jeg "liker" å løpe, men i og med at jeg leker med tanke om å løpe halv-maraton i september, ble dette løsingen.

Jeg dro rett fra jobb opp til Sognsvann, og løp en runde på ca 8 km rundtomkring i skogen. Totalttid; 47min 02 sek. Ganske fornøyd! Nå er det bare 2 økter igjen av treningsprogrammet mitt, og i morgen står intervaller på programmet, vi snakkes:-)


Sognsvann er et supert sted å trene, anbefales!

23. mai 2012

Summer in the city!

I dag var det full sommer i hovedstaden:-) 26 deilige grader ute, og svært lite fristende å løpe innendørs på tredemølle.... Dermed ble det nok en gang en tur rundt Frognerparken, med innlagte intervaller på 4 x 1 min max intensistet. Var ganske sliten i beina etter en lang dag på jobb, så det ble lite spasertur hjem fra parken i stedet for jogging...ja, ja, jeg kom meg ihvertfall ut i dag!

Kos dere i solskinnet!

21. mai 2012

Uke 6

I dag startet nest siste uke av treningsprogrammet mitt. Dette har gått fort! Jeg har vært litt sliten etter langturen i går, noe som satte sitt preg på dagens økt. På menyen i dag stod 4 x 4 intervaller. I dag ble det i stedet 4 x 2 min intervaller, da kroppen var litt tung....vel, vel...bedre en ikke no´? I tillegg ble det litt styrke av mage, og rygg.  Ny runde med intervaller på onsdag:-)


20. mai 2012

Søndagstur i Nordmarka

Yes!!! I dag klarte jeg det!!! La ut på langtur  i formiddag sammen med min kjære. Start var Sognsvann, videre mot Hammern, Nordseter og videre til Ullevålsæter. Derifra lysløypa ned til Sognsvann igjen. Jeg hadde ikke GPS på meg, men i følge skiltingen i marka er turen ca 13-14km. Bortsett fra en lang og bratt bakke på 1 km, klarte jeg å løpe hele veien. Jeg er kjempestolt!! Nå venter sushi og solskinn på Aker Brygge. Ha en strålende søndag:-)


19. mai 2012

Bøy og tøy

For å bote for manglende evne til gjennomføring tidligere denne uken, bestemte jeg meg for å legge inn en økt i dag også. Jeg hadde meldt meg på en time på Elixia som er en slags kombinasjon av yoga, capoeria og pilates. Det heter Uniao-flow, og er en fin blanding av styrke og tøying. Liker det at timen holder en intensitet som gjør at man blir ganske så svett:-) Som oppvarming jogget jeg hjemmefra til treningssenteret, ca 2 km. Etter endt time tuslet jeg hjemover i solskinnet, klar til å nyte resten av helgen!

God helg:-)

Ikke helt slikt det så ut i dag...

18. mai 2012

Langfredag...

Ok, denne uken har ikke gått helt som planlagt. Meningen var at jeg denne uken skulle ta 2 økter med langtur på ca 45min, og avslutte med en intervalløkt i dag. Uken startet jo ikke helt som planlagt, men jeg kjørte intervallene mandagen og hadde planlagt langtur onsdag og i dag.

Onsdagen satset jeg friskt og la ut fra Sognsvann med mål å løpe tul Ullevålssæter og tilbake. Det gikk fint de første 2 km, og så smalt det.... Endte opp i skogkanten med magekramper, og etter 30 min var det bare å vende snuten hjemover.

I dag ble langturen byttet ut med rundtur rundt Frognerparken, noe som tar snaue 30 min. Ikke fult langt nok i følge treningsprogrammet, men etter en lang og hard arbeidsuke var det alt jeg fikk til i dag. Ja, ja....nytt forsøk i morgen!

14. mai 2012

Uke 5, "Langtur"

Wow, nå er det allerede uke 5 i treningsprogrammet! Dette går jo så det suser:-) I dag ble det trening på vei hjem fra jobb. Forsov meg i morges, så det var såvidt jeg husket å ta med treningsbaggen... Da jeg endelig satt i garderoben før trening, kom jeg på at jeg ikke husket hva programmet bestod av i dag... Slo opp på http://cergntnu.wordpress.com/ og fant ut at denne uken var " Langtur-uken"! OOOPPS...

Vel, vel....trening ble det nå uansett, selv og det ikke fristet med langtur på tredemølle innendørs mens solen skinner ute. Dermed har jeg gjort en liten omrkkering i timeplanen, og kjørte i vei med fredagens programm i dag. Det så slikt ut:

  • 10 min oppvarming, jogg
  • 4 x 1 min intervall,  max intensitet
  • 5 min rolig jogg
Deretter trente jeg litt styrke av core musklatur (mage og rygg)
  • 50 sit-ups
  • 20 side sit-ups
  • 2 x 20 rygghev
  • 2 x 1 min planke
Vi snakkes!

12. mai 2012

Slutt uke 4

Etter en slitson uke i militæret, ble det ikke trening i går....litt fleksibilitet må vel være lov? tenkte jeg skulle være ekstra flink i dag, og løpe til trening! Avstanden er ca 2,5 km, og fint som oppvarming.  På treniningssenteret ble det intervaller. Oppsettet så slik ut i dag:
  • 4 min løping middels-høy intensitet
  • 2 min rolig gange
  • 1 min løping høy intensitet 
  • 1 min rolig gange 
  • 1 min løping maks intensitet 
  • 1 min rolig gange
 Denne sekvensen ble gjentatt to ganger. Deretter var det hjemover, rolig jogg. Føler at jeg nå kan ta helg med god samvittighet!

9. mai 2012

G.I Jane?

Dag 3. på Sessvollmoen, og i dag ble det dessverre ingen trening. Derimot var jeg flink i går, og la inn en 4 x 4 økt! Har funnet ut at det i grunn ikke er så veldig mye annet å finne på, bortsett fra å trene, når man er innkvatert på en stor militærleir uti skogen...Begynner å ane at jeg fort kunne finne soldatlivet litt vel monotont. Dessuten går vekkerklokken i leiren hver morgen kl 06...litt vel tildlig synes jeg. Hmmmm, har tydeligvis ikke det som trengs for å bli en ekte G.I Jane!


7. mai 2012

Caro i militæret

Jepp, det er aldri for sent... Denne uken er jeg innrullert i militærtet på Sessvollmoen leir. Anledningene er kurs, og jeg storkoser meg. Litt pussig å vandre rundt i grønn uniform, men ikke helt krise heller... Uansett, jeg holder ord og skal gjennomføre treningsprogrammet mitt! Må innrømme at jeg tillot meg å improvisere i dag, da internett tilgangen var dårlig og jeg ikke helt husket hva som stod på programmet i dag. Dermed ble treningen i dag 3 km jogg i skogsløype rundt leiren. Det er fantastiske løpemuligheter i skogen her ( noe uvant for meg som er omgott av asfalt til daglig). De har flott oppmerkede løyper på 3,- 5- og og 8 km. Kanskje jeg får til 8 km ila uken???!

Vi snakkes!



4. mai 2012

Klar for helg!

Da er uke 3 omme, og jeg må innrømme at det var ganske så tungt å motivere seg til å trene i dag. En lang natt på jobb lå bak meg, og batteriene var tomme.... Jeg hadde " heldigvis" en del ærend jeg bare måtte gjøre i kveld, så løsningen ble handling på CC-Vest iført treningstøy. Dermed kunne jeg gå rett over gaten fra senteret til Elixia for å trene. Må innrømme at jeg følte meg VELDIG flink etterpå:-)

Dagens økt var kort;

  • 10 min oppvarming, lett jogg
  •  4 x 1 min intervall ( i dag klarte jeg 15 km/t!!!)
  • 5 min rolig jogg
  • deretter styrketrening med utfall, spensthopp og push-ups
Da er det klart for helg! Vi snakkes:-)


1. mai 2012

Kom mai du sjønne milde!

For en dag!! I dag er det 1. mai, og sommeren har meldt sin ankomst til Oslo. Strålende sol fra skyfri himmel, 16 grader og yrende folkeliv i Frognerparken. DEILIG!!!  I dag ble det intervalltrening sammen med min kjære. Programmet så slik ut;

  • 10 min oppvarmin, rolig jogg
  • 1 x 1 min intervaller, høy intensitet
  • 5 min rolig jogg som avslutning


Etter dette havnet vi i solveggen hos noen venner på vei hjem, så styrkeøvelsene må tas senere..... Nå venter iskald rosèvin og sushi, Yummy:-)

30. april 2012

Blåmandag :-(

Ok...det måtte komme. Første sprekk i treningsprogrammet kom i dag.... Etter en helveteshelg ( sorry...) med lange dager på vakt,  var jeg fullstendig skutt i dag. Kom hjem og sov 4 timer på sofaen, våknet opp kl 20 og innså at trening ikke var gjennomførbart i dag... F##%$!



Greit... ferdig med det.. I morgen blir det trening!! Intervaller og styrke på programmet. Vi snakkes!

27. april 2012

TGIF!!

Endelig fredag! Siste dag i 2. uke av kom-i-form prosjektet. Merker faktisk litt bedring allerede....muligens bare innbilning, men jeg tror dette funker:-)  Hadde abisjoner om å få inn en økt etter jobb i går, men hadde glemt å pakke joggesko i sekken min, så det ble ikke noe av... ( Sovnet på sofaen etter jobb, og orket ikke karre meg på trening kl 19). Så i dag slo jeg sammen to økter, som straff/ bot. Jeg gjennomførte både løpetreningen fra ukeplanen, og meldte meg på en styrketreningstime på Elixia. STOLT! Dermed så treningen slik ut i dag:

  • oppvarming, 10 min
  • 4 x 4 intervaller
  • 5 min rolig jogg
Deretter; Shape med Pete på Elixia. 30 minutter med hard-core styrketrening av mage og rygg. Regner med å kjenne dette godt i morgen....

Nå venter deilig middag og kald hvitvin....God helg!

25. april 2012

Midtveis uke 2

Hei og hopp!! Dette går jo over all forventning. I dag pakket jeg treningtøyet i sekken, og tok det med meg i bilen slik at jeg kunne kjøre innom treningssenteret på vei hjem fra jobb. Synes alltid "dørstokk-mila" virker uoverkommelig så snart jeg har landet i sofaen etter jobb, så min plan er å legge treningen til en noe jeg gjøre på vei hjem fra jobb. Var skikkelig støl i mandag og tirsdag etter søndagens øvelser, men i dag begynner det å kjennes litt bedre. Det er nok desverre altfor lenge siden musklene in har møtt de helt store utfordringene.

Planen i dag var ganske enkel:

  • 10 min oppvarming, lett jogg
  • 4 x 1 minutt løping opp mot maks intensitet
  • Avsluttning, 5 min lett jogg
  • Mageøvelser
Det hele var unnagjort ganske raskt, og jeg sitter nå blid og fornøyd i sofaen hjemme:-) Vi snakkes!

22. april 2012

Søndagstur i Frognerparken, start uke 2

I dag fikk jeg med meg min kjære på løpetur i Frognerparken:-) Planen var å løpe intervaller, men i følge treningsplanen min ( http://cergntnu.wordpress.com/2012/04/16/sommerform-uke-2/ ) så var opplegge  noe annet. Dermed ble dagens trening seende slik ut;

  • 30 min rolig løping
  • styrketrening, rep x 3 
    • 10 push-ups
    • 20 knebøy
    • 10 spensthopp
Jeg må innrømme at det å trene sammen med min kjære var ekstra hyggelig. En veldig fin måte å starte dagen på, og ikke minst noen som kan gi litt ekstre støtte og motivasjon underveis. Anbefales! Nå har jeg offesielt gjennomført 1. uke av treningsprogrammet, og allerede tjuvstartet uke 2.  Jeg jobber nemlig veldig sent både mandag og tirsdag, og vet at jeg ikke kommer til å klare å legge inn en treningsøkt noen av de dagene. Litt småjustering underveis er vel lov?! Håper alle har en strålende søndag. Vi snakkes!


21. april 2012

Lørdagstrening

I dag er det lørdag, og meningen var at jeg skulle ha fri i dag og heller ha trent i går...slik ble det ikke. Etter en meget vellykket bursdagsfeiring, med mye veldig god vin, var jeg ikke i stand til å trene i går. Det eneste jeg fikk til etter jobb var sofasliting... Så dermed var det dags for lørdagstrening. Egentlig var jeg positiv innstilt på forhånd. Lite mennesker på treningsstudio, i tillegg til at man føler seg ekstra flink når man legger i en økt i helgen! Dagens treningøkt så slik ut;



  • 5 minutter oppvarming 
  • 4 minutter med gange eller løp så du blir kraftig andpusten (85-95% av makspuls)
  • 2 minutter rolig gange
  • 1 minutt løp 
  • 1 minutt rolig gange
  • 1 minutt  løp 
  • 1 minutt rolig gange
  • 4 minutter med gange eller løp så du blir kraftig andpusten (85-95% av makspuls)
  • 2 minutter rolig gange
  • 1 minutt  løp
  • 1 minutt rolig gange
  • 1 minutt med  løp 
  • 5 minutter rolig gange for å roe ned
Måtte legge inn en ekstra pause, da jeg tok littvel hardt i i begynnelsen. Innbiller meg vist at jeg er i bedre form enn hva sannheten er...Ja, ja. I morgen har jeg planer om å lure med meg min bedre halvdel ut i parken for intervalltrening, vi får se om jeg lykkes!





18. april 2012

4x4 intervall

Onsdag uke 1, i dag er det dags for de beryktede 4 x 4 intervallene. Dagens treningsopplegg så slik ut;


  • 10 min oppvarming så du blir god og svett
  • 4 min med hurtig gange eller løp i motbakke så du blir skikkelig sliten og kraftig andpusten
  • 3 min rolig gange
  • 4 min gange eller løp så du bilr kraftig andpusten
  • 3 min rolig gange
  • 4 min gange eller løp så du blir kraftig andpusten
  • 3 min rolig gange
  • 4 min gange eller løp så du blir kraftig andpusten
  • 5 min rolig gange eller lett jogg så kroppen får roe ned
Etter trening i dag var jeg utslitt! Hadde lyst til å gi meg halvveis under intervallene, og hadde blodsmak i munnen allerede etetr første intervall....tempo var ikke særlig imponerende, kun 10,5 km/t på det høyeste. Fy sørene, så dårlig kondis jeg har! Trodde ikke det stod så dårlig til:-(  Håper fredagsøkten gir litt mer oppmuntrende følelse. Ja, ja.....på tide å krabbe i dusjen. Snakkes!

17. april 2012

Premie, eller ris bak speilet?

Som jeg forklarte i første innlegget mitt, er målet mitt  med å komme i form å få bedre helse. I det store bildet er vel dette det ultimate målet, men litt kjedelig kanskje..? I går snakket jeg med en kollega på jobben som hadde sett bloggen min. Hun spurte kjekt om jeg ikke skulle være med å løpe New York Marathon i 2013??!!! Wow, det hadde vært gøy å klare:-) Jeg må innrømme at det har svirret lit i bakhodet som et langsiktig mål, men jeg vet ikke helt om jeg er klar til et fult så "hårete" mål ennå....kanskje halvmaraton?

Hva synes dere? Gode råd, innspill og forslag til mål mottas med takk!






Grete Waitz krysser målstreken  som vinner av New York Marathon 1983

16. april 2012

D-day +1

I dag våknet jeg med en slags følelse av fylleangst. Føler at jeg har lagt lista for å lykkes ganske så høyt, i og med at venner og bekjente nå vet om det lille prosjektet mitt... Her er det bare å stå på!! Denne bloggen kommer til å fungere som min personlige treningsdagbok, så det kommer ikke innlegg hver dag.

Men, i dag har jeg gjort noe som jeg aldri har klart før...jeg har trent før jeg skal på jobb!! Riktignok begynner ikke jobben min før kl 15 i dag, men av en eller annen grunn har jeg aldri klart å legge inn en treningsøkt før vakt. (Prøver som regel å lade batteriene, tilfelle vakten blir hektisk). Treningsplanen min fra CERG sier at jeg skal trene mandag, onsdag og fredag denne uken, men jeg har jukset litt. Tok kondisjonstreningen i går, og i dag prøvde jeg noe nytt "Uniao Flow" på Elixia Colosseum. Dette er en time som er en slags blanding av yoga og kampsport. Jeg var litt skeptisk i forkant, men er faktisk ganske så fornøyd med timen. Kjempefin blanding av styrke, tøyning og balanse uten for mye "kom i kontakt med ditt indre lys, osv, osv..", det er ikke helt min greie. Uansett, superfornøyd med meg selv i dag! Nå venter en varm dusj, og deretter vakt...Vi snakkes!

15. april 2012

D-day

Så er jeg igang! Min reise mot en bedre helse starter i dag. Jeg velger å kalle det en reise mot bedre helse fordi målet mitt er nettopp det.  Jeg er ikke overvektig, stillesittende eller overspiser. Mange vil kanskje påstå at jeg er det stikk motsatte? Uansett om jeg er slank, relativt aktiv og spiser ganske sunt, så er jeg i ELENDIG form. Jeg har som de aller fleste vært støttemedlem på treningssenter de siste 12 årene. (Jeg tror ikke det tjener noen å regne på hvor mange kroner jeg har brukt, og hva jeg kunne ha fått for dem...) Jeg har hatt korte perioder hvor jeg har vært ganske flink med trening, men jeg klarer aldri å holde ut over lengre perioder. Nå som jeg har bikket 30 år, innser jeg at det er på tide å ta i et tak. Jeg har alltid ønsket å være en av de som opplever trening som en naturlig del av hverdagen, og hvor det å pakke joggeskoene i kofferten på ferie føles naturlig. Jeg har ingen mål om vektreduksjon, men det er ikke meg imot om de berømte områdene mage, rumpe og lår blir strammere i løpet av denne prosessen...hvem vil ikke det?

Jeg har funnet en blog på nettet som legger opp til et 7-ukers startprogram for slike som meg. Forskningsgruppen " Cardiac Exercise Research Group" ved NTNU http://cergntnu.wordpress.com/,  forklarer trinn for trinn og uke for uke hva du skal gjøre. Ved første øyekast ser dette overkommelig ut, og jeg har bestemt meg for å følge dette til punkt og prikke. La oss se hvordan dette går!

For å unngå å starte på en mandag ( jeg hater mandager, og tror mandager hater meg...Ingenting fungerer denne dagen) tjuvstartet jeg i dag. Dagens øvelse bestod av:

  • 10 minutter oppvarming, rolig jogg eller hurtig gange
  • 10 x 1 minutt løping i motbakke, høy intensitet
  • 10 x 1 minutt rolig gange
  • avsluttet med 5 minutter gange i motbakke, medium intensitet
Må innrømme at jeg trodde dette ville gå som smurt da jeg leste treningsplanen. Men, jeg hadde blodsmak i munnen allerede under oppvarmingen, og lengtet tilbake til en behagelig sofa hjemme under intervallene. Til tross for hat-følelser under treningen, var jeg super-happy da alt var over! Jeg er stolt over å ha gjennomført, og "glede-gruer" meg til fortsettelsen. Vi snakkes!